Naslovnica  |  Novice  |  Igraj z nami  |  Iskalnik  |  Pišite nam


Steam Workshop!
Objavljeno: 18.03.2018Naša ekipa je pričela uporabljati Steam Workshop namesto sistema WithSix oz. Sync, ki smo ju uporabljali do sedaj. Ker je šlo za malenkostno bolj zakompliciran sistem se vas kar nekaj ni odločilo nalagati preko njega zahtevanih dodatkov.

S to spremembo upamo, da se nam boste pridružili v večjem številu, kajti zadostuje že včlanitev v našo A3 ekipo in pod strežnik kliknete Join. S tem se vam avtomatično naložijo vsi zahtevani dodatki in igra se zažene in pridruži našemu dedicated strežniku. Geslo in več informacij dobite na našem Discord kanalu ali v naši aktivni Facebook skupini v kateri nas je že preko 140 igralcev!

Povezave:
- Zbirka SBP dodatkov (SBP Collection)
- Naša Arma3 skupina (izbereš pod My Units ob zagonu Arma 3)
- Discord kanal (uradna klepetalnica)

 
Komentiraj novico
Vse najlepše in mirno v 2018!
Objavljeno: 30.12.2017
 
Komentiraj novico
Težave s forumom, eventi
Objavljeno: 09.08.2017Pozdravljeni. Kot ste verjetno opazili smo začasno ugasnili forume. Medtem se družimo na Discordu (banner zgoraj) ali v naši FB grupi Vojak.si. Vojaško simulacijo Arma 3 zaženemo ponavadi 1x tedensko, včasih med tednom zadnje čase pa tudi med vikendi. Ura je vedno enaka: 21.00. Ob namestitvi originalne igre Arma 3 potrebujete tudi še cca 29-30GB brezplačnih dodatkov, ki jih nameščamo preko aplikacije WithSix. Gre za avtomatiziran proces, za namestitev se obrnite kar na nas na FB ali najraje na Discordu. Dodatke posodabljamo le 1x mesečno zato da ne prihaja do težav in zamud.

V mesecu septembru bomo igrali nekaj novih kart, trenutno se zabavamo v Kambodži, kjer nam težave prestavlja skorajda neprehodna džungla. Tudi ta teden bomo igrali War on Drugs misijo in nadaljevanje operacije Nukka. V kratkem nas čaka tudi trening event, kjer se boste predvsem novinci spoznali z vsemi triki, starejši bolj izkušeni člani pa boste obnovili znanje.

Jeseni upamo tudi, da izvedemo tudi srečanje ob pivu, žaru in obveznim vonjem po smodniku.

 
Komentiraj novico
Isla Balkania
Objavljeno: 14.07.2017
 
Komentiraj novico
Nekaj novosti
Objavljeno: 05.04.2017Nadaljujemo s tedenskimi coop operacijami (ponavadi zadnje čase igramo kar čez vikend večer) z ekipo SBP in nekaj novinci, ki ste se nam pridružili preko FB strani oz. naše debatne skupine tam. Za igranje z nami potrebujete le originalno igro Arma 3, ki jo staknete na Steamu [povezava do igre].

IceBreakr je v začetku tega meseca dodal novo različico otoka Lingor/Dingor (3.82) in nove FAP Units 1.4, ki prinašajo nekaj novih enot in letalo Antonov AN-12 Cub v civilnih in vojaških različicah (Molatija, Cecanija, vladna vojska Lingorja aka GAL). V našo WithSix zbirko zahtevanih modov/dodatkov pa smo dodali še ogromno nemško karto Taunus, odstranili pa hroščati Esseker.

Navodila za igranje z nami ostajajo na enakem naslovu: Vojak.si/rabim/. Vabljeni!

 
Komentiraj novico
Nove enote: FAP Units v1.3
Objavljeno: 13.03.2017FAP Units

IceBreakr je izdal novo različico enot FAP (Foes & Allies Pack), ki vsebuje frakcije za vse njegove otoke.

Celoten changelog:
- GAL main assault rifle replaced with M16A2, Grenadier keeps his AUG A1/GL
- fixed: one Anti-Air soldier type carried a RPG bag
- new visual and sound effects for Zetaborns (Alienz)
- alien carbine (Z10) now looks a bit different to a rifle (Z15A)
- tweaked Alien AT weapons and they now engage ground and air targets
- fixed recoil on M1911 .45
- 5 Thugs added to Molatian faction (Civilians with fancy T-shirts)
- made Steyr Aug firing sounds a bit more loud
- many other smaller fixes

Enote dobite na http://WithSix, http://Steam Workshopu in www.icebreakr.info (pod News).

 
Komentiraj novico
Lingor + Dingor v3.81
Objavljeno: 25.02.2017Lingor & Dingor

IceBreakr je izdal otok Lingor v3.81, v tej inačici pa se mu je tokrat pridružil tudi Dingor - puščavska različica otoka, ki je drugače identična drugi.

Celoten changelog:
- substantial terrain smoothing n various improvements
- removed CUP CWA dependency (buildings error popup)
- built four new bridges, rivers are now inter-connected (great for boat patrols)
- rebuilt the central river area, new remote settlement on an isle
- fixed long bridges so vehicles dont sink into the asphalt
- added: Dingor - alternative desert version map!
- fixed rally path (increased visibility)
- added more docks to settlements
- enabled dust effects for vehicles and units
- replaced wrong in/out signs for town of Vidora

Otok je že na WithSix, Steam Workshopu in www.icebreakr.info.

 
Komentiraj novico
Novi dodatki za igranje z nami
Objavljeno: 02.02.2017Pozdravljeni igralci in igralke! V tem tednu smo preskočili iz uporabe starega PlayWithSix programa na novi Sync. Zadeva teče v samem brskalniku in je precej bolj enostavna za uporabo.

Novinci si lahko preberete
to stran, ki vsebuje vse informacije, ki jih potrebujete. V primeru da imate kakšno težavo ali vprašanje se na nas obrnite na našem Discord kanalu s klikom na zgornji banner.

Stari mački pa imate na tem naslovu oz. forum debati informacije kateri modi so trenutno v uporabi in kako jih čim hitreje naložiti preko Synca.

Se slišimo na teamspeaku in vidimo na našem dedicated strežniku SBP Telesat Slovenia.

 
Komentiraj novico
Video operacije River Aid
Objavljeno: 22.12.2016
 
Komentiraj novico
AAR: Operacija Spinner
Objavljeno: 28.11.2016V soboto zvečer smo odigrali večigralsko sodelovalno operacijo Spinner. Tokrat je šlo za malce nekonvencionalno misijo kajti za šokirat igralce smo vdelali nove enote - nezemljane Zetaborn ;) Operacije se je udeležilo 12 igralcev, ta teden upamo, da nas bo še več, predviden datum je petek ali sobota, event objavimo v kratkem!

Sledi AAR (After Action Review) poteka misije:

Enoto je vodil naš kolega Steve aka -FallujahMedic-, ki je bil obenem tudi bolničar, kar je bilo mogoče prezahtevno za dano situacijo (bil je edini medic).

Z dvema hummerjema in tovornjakom smo se odpravili iz oporišča Camp Vitra čez reko v Braz, kjer smo naleteli na prvi odpor lokalnih upornikov. Za hrbet se nam je pretihotapil BMP-1P (ukradeno in pobarvano UN vozilo), ki ga je nekdo k sreči pravočasno opazil, drugi pa še hitreje odpravil z RGW-90. Ekipa s TOW lanserjem pa je uničila še en oklepnik na vrhu hriba. Do takrat ocena odlično, tudi novinci so se izkazali z disciplino in umirjenim pristopom.

Nadaljevali smo s CQB in osvojili mesto ter postavili roadblock ter se usmerili na vzhodno cesto. Tam smo naleteli na manjšo skupino upornikov, nekdo pa nas je z nekimi naprednimi AT (op. Krak-B) orožji začel obstreljevat s hriba nad reko (nekaj minut kasneje opazimo, da se nam približa nova vrsta nasprotnika - nezemljani rase Zetaborn, ki je nekaterim poznana še s časov OFP do A2). Takoj na robu Braza smo izgubili prva dva vojaka, enota pa je na območju 200m zgubila iniciativo. V neposredno bližino defenzivne pozicije se približajo trije alieni, ki odvrženo tudi dve energijski granati, ki pa k sreči nista povzročili večjih izgub).

Nato je malce ponagajalo vreme, spustila se je megla in začelo je deževati, sovražnik pa se je potuhnil v grmovja ob robu ceste. Tako smo eliminirali vsaj tri manjše enote na cesti vse do Albertina. Tam smo zavzeli center v par minutah in uničili edini preostali oklepnik BMP z nameščenim 23mm protizračnim topom.

12,7mm topovi in naši vojaki z F2000 ter mitraljezi so odpravili nekaj nasprotnikov na hribu vzhodno nad reko. Uničena je bila tudi manjša grupa upornikov, ki se je skrivala v grmovjih tik ob stavbah na J križišču).

Naši vojaki so nato zavzeli bolnišnico, s katere strehe so streljali uporniki, izkazalo pa se je, da sta se v njej skrivala tudi dva nezemljana, eden je ubil našega pripadnika na vrhu stopnic kljub temu, da je naš izpraznil v njegov torzo kar cel preostanek okvirja 5,56mm. Drugi je z pulzno energijsko puško Z15A (najdena na truplu kasneje) streljal po Gregor-ju aka Tolovaju in razbil vsa stekla v pritličju, vendar ga je zgrešil. Tolovaj ga je ubil in mu zasegel orožje, ki ga je zelo enostavno uporabljati. Problem je bil v tem, da je vsakič ko je streljal z njim bil ogrožen s strani sovojakov ;)

V mestu Albertin smo nato opazili parkiran helikoper Puma in v zgornjem nadstropju najdemo 3 slovenske vojake, ki stražijo predsednika Vandelle. Ti nam razložijo lokacijo, kjer je zasilno pristal drug helikopter. Tja se nemudoma odpravi celotna ekipa, v zrak damo tudi naše helikopterje iz baze na JZ delu otoka. Medtem sem sam postavil novo reinforcement/ambulance točko v občinski stavbi v Albertinu.

Nekaj upornikov, ki so stražili sestreljen helikopter, enota hitro nevtralizira, vendar pa uporniki sestrelijo poškodovano pumo. Policija, ki smo jo srečali v Brazu, je skupaj s šefom policije (bela srajica) v bližini gozda obiskala jamo in slišala z notranjosti glasove - jamo so označili z modrimi chemlighti in v zrak ustrelili nekaj svetlobnih raket za vizualni marker. Naša enota je bila tam v minuti in vstopila v jamo. Na njih so takoj začeli streljati uporniki, ki so branili štab, v njem pa so tudi imeli skrite pilote in posadko helikopterja. V friendly fire incidentu sta bila ubita dva pilota, dva sta preživela. Med njimi je tudi dvignil roke zadnji preživeli upornik, vendar pa je ob trenutku nezbranosti ekipe potegnil AKM in uspel raniti enega vojaka, ko so ga le ti hitro eliminirali. Enota je bila potem napadena s strani zetabornov, ki so jih vsaj pol ure držali v jami, Spidi se je trudil raketirati njihovo pozicijo pred vhodom v jamo, vendar so le ti imeli tudi AA lanserje. Večina alienov je bila neoboroženih, vendar so bili zelo trpežni in 5,56mm naboji nikakor niso bili primerni. S streli v glavo so nato le hitreje padali.

Po velikih izgubah se je nezemeljski nasprotnik le umaknil na goro od koder je napadel uporniško bazo z ukradenimi UN tovornjaki z opremo, ki so jo uporniki že prekladali na svoje civilne / neoznačene tovornjake.

Enota SIAF je nato zavzela policijsko stavbo na J mesta in od tam izvedla več napadov in uničila kar nekaj upornikov in alienov. Eden od slednjih je streljal na našega vojaka in pri tem uspel uničiti skoraj celotno bazo, v verižni eksploziji je bila uničena večina UN vozil, raztovorjena UN oprema pa je k sreči ostala nedotaknjena.

Ko smo počistili okolico baze in zavzeli sektor je po Vandelli udarila še sosednja Abramija, od katere se je mali otok odcepil. Vse eksplozije in ogenj so povzročile pri sosedih alarm in vojaški poveljniki tamkaj so zmotno predvidevali, da so napadli Abramijo. Zato so tja poslali vsaj 50 topovskih izstrelkov kalibra 155 mm in pri tem niso izbirali tarč. Glavnina ciljev so bila mesta... ob tem se je preostanek naše zdesetkane enote (predvsem zaradi ure, ki se je približevala 1. uri zjutraj) umaknil z otoka in uspešno končal zadano nalogo: rešili predsednika Vandelle in preprečiti upornikom dostop do naropane opreme z UN tovornjakov. UN oklepnike so uporniki prebarvali v kamuflažne barve, vendar so bili v operaciji le ti vsi uničeni (3x BMP-1P). Uničen je bil tudi edini vladni T-55, ki so ga uporniki zasegli v bazi na V obali.

V 2 uri 25 minut dolgi operaciji smo izgubili kar 39 mož, vendar pa so bile nasprotnikove izgube precej večje (~80-110 mož).
Hvala vsem za udeležbo in profesionalni pristop, pomanjkljivosti v misiji in vodenju pa bodo do naslednjič odpravljene (logistika, prevoz, razdelitev na več teamleaderjev, itd.).

Slike eventa so na voljo na
http://uradni FB strani otoka Isla Abramia.

 
Komentiraj novico
Nova različica FAP Units: v1.2
Objavljeno: 28.11.2016IceBreakr je izdal novo različico moda FAP Units (Foes & Allies Pack), ki vsebuje vse vojske za njegove otoke kot so Isla Duala, Isla Abramia, Lingor itd. V tej zadnji različici so dodani tudi Nezemljani Zetaborn, ki jih nekateri poznate še s časov OFP, A1 in A2.

Download na voljo tu (200 MB 7-zip).

 
Komentiraj novico
Video briefing operacije Dandelion
Objavljeno: 25.10.2016Briefing velja tudi za ta teden, kajti nadaljujemo z iskanjem preostalih treh delov generatorja, čaka pa nas tudi osvobajanje dveh talcev iz glavnega mesta Lipany na otoku Nogova.


 
Komentiraj novico
Video briefing operacije Dandelion
Objavljeno: 25.10.2016Briefing velja tudi za ta teden, kajti nadaljujemo z iskanjem preostalih treh delov generatorja, čaka pa nas tudi osvobajanje dveh talcev iz glavnega mesta Lipany na otoku Nogova.


 
Komentiraj novico
Prenova strani, ekipa aktivna!
Objavljeno: 13.10.2016Pozdravljene obiskovalke in obiskovalci! Stran smo zadnje čase malenkostno zapostavljali, kajti kot ekipa smo bolj aktivni na skype, discord (banner zgoraj) in naši Facebook strani.

Ker si želimo novih igralcev (in ne dvomimo, da jih v Sloveniji je kar lepo število talentiranih) bomo stran v kratkem prenovili in v osprednje postavili naše tedenske evente in bolj približali obiskovalcem kaj počnemo, zato sledijo tudi bolj podrobne analize eventov, AAR (after action reporti), screenshoti, itd. Igramo ponavadi v četrtkih ali petkih zvečer ob 21. uri. Za nasvete ob prenovi nam lahko podate tudi kako dobro idejo kar pod komentar te novice.

Naša ekipa je aktivna vse od leta 2001 in trenutno poteka že 15 leto skupnega druženja / delovanja. Sestavlja nas zelo različna druščina, dobivamo pa se tudi v živo.

Če vas zanimajo vojaške simulacije, strelno orožje in taktika, pridružite se nam. Kot simulacijo uporabljamo igro Arma 3 z dodatkom Apex, sami igri pa imamo dodan zajeten kos gigabajtov dodatkov (modov, addonov) katere namestite s postopkom, ki je spisan na strani: www.vojak.si/rabim/.

 
Komentiraj novico
Arma3: Apex!
Objavljeno: 13.07.2016
 
Komentiraj novico
Do izida Apexa nazaj na stabilno!
Objavljeno: 29.06.2016Za squadnight, ki bo ta teden, si namestite nazaj stabilno različico igre (torej brez Apex dodatka z otokom Tanoa) in seveda naš SBP repo preko PWS (Play WithSix). Če potrebujete navodila so vam vedno na voljo na naslovu http://www.vojak.si/rabim.

Nadgradnjo repota odsvetujemo zadnje ure pred eventom, kajti je kar nekaj novih gigabitov podatkov (v CUP paket so bili vključeni stari-novi OFP otoki!). Prav tako bodo nadgrajeni otoki IceBreakerja z novo osvetlitvijo.

 
Komentiraj novico
Testiranje DLCja Apex in otoka Tanoa
Objavljeno: 19.06.2016Zadnjih 14 dni pospešeno testiramo nov otok Tanoa in nekatere nove enote in vozila. Namreč kupci Supported Edition Arme 3 imajo dodatek Apex, ki izide 11.7., na voljo brezplačno. Tudi kupci DLCja Apex imate na voljo sneak peak testno verzijo pod Steam>Arma3>Properties>Betas.

Na naši FB strani smo dodali tudi fotke v galerijo z obeh squadnightov v četrtek in petek.

 
Komentiraj novico
Arma3: popravek 1.60!
Objavljeno: 05.06.2016
 
Komentiraj novico
Čestitke vojaki in vojakinje!
Objavljeno: 16.05.2016Ekipa portala čestita vsem domačim vojakinjam in vojakom ob 25-letnici Slovenske vojske v samostojni Sloveniji. Hvala vam!

 
Komentiraj novico
Isla Abramia v1.3
Objavljeno: 15.05.2016
 
Komentiraj novico
Preglej arhiv novic

 

Facebook skupina Vojak.si (SBP Team)


Koledar dogodkov Arhiv preteklih dogodkov Dodaj nov dogodek Moje sporočilo: 

 »Varnostno vprašanje«
 Dopolni ime orožja: ročna ..... ?
(vsebuje 5 črk) 
Tvoj IP: 18.212.222.217

Strežnik: ts.vojak.si: Število trenutno prisotnih

Teamspeak Priključi se na teamspeak