O nas  |  Seznam  |  Pravilnik  |  Pridružitev  |  Teamspeak


Pravilnik

Splošna pravila uporabe portala in foruma za vse obiskovalce

1. Prepovedano žaljenje obiskovalcev in članov portala ter foruma vojak.si.

2. Prepovedano žaljenje drugih ekip in njihovih članov.

3. Na portalu in forumu je prepovedano reklamiranje oz. komercialno oglaševanje brez predhodnega pisnega dogovora z lastnikom strani.

4. Prepovedane so povezave na druge forume in oglaševanje brez pisnega dogovora z lastnikom portala.

5. Uradni jezik portala www.vojak.si je slovenščina, zaželjeno je da se piše in sporazumeva slovnično pravilno.

6. Rasizem, diskriminacija ter žaljive besede/slike so prepovedane.

7. Podpis je lahko le brez animacije in v maksimalni velikosti 500x70 pik. Avatar ne sme biti moteč in/ali predolg (50KB max!).

8. Člani foruma naj ne uporabljajo kratice SBP (ali kakšno variacijo imena ekipe) v podpisu, to je dovoljeno samo članom ekipe SBP.

9. Teme z nerazumljivimi, nejasnimi ali neprimernimi naslovi, lahko uredništvo spremeni ali pobriše.

10. Članom ni dovoljeno dogovarjanje in urejanje spopadov z drugimi ekipami, brez dovoljenja uredništva. To delo opravlja t.i. "fight organizer", ki ga določi vodja ekipe SBP.

11. Prepovedano rekrutiranje naših članov s strani drugih ekip (klanov) in reklamiranje drugih.

12. Člani imajo pravico prijaviti in zahtevati kazen za druge člane, če so mnenja da so le ti kršili pravila.

13. Forum vsebuje različne teme v katerih lahko člani pišejo in sodelujejo, prosimo da se člani držijo teh tem oz. raje ustvarijo novo če zaidejo s prvotne debate.Članska pravila (ekipa SBP)

1.Vsak igralec prostovoljno odloča kdaj se bo udeleževal naših treningov in spopadov (na spletu in v živo). Članstvo je brezplačno, zahtevana starost je dopolnjenih 18 let. Po dogovoru sprejemamo tudi mlajše člane. Redki posamezniki se tudi pri 16. letih obnašajo dovolj odgovorno, da jih lahko sprejmemo v ekipo, ni pa to splošno pravilo. Ti morajo pred včlanitvijo skozi trening postopek ob prisotnosti vsaj 2 članov HQ/Alpha/Ris vodov, ki sta usposobljena za ugotavljanje sposobnosti rekruta.

2. Ko si enkrat že registriran na portalu/forumu se lahko prijaviš v našo SBP ekipo preko obrazca za včlanitev. Vsekakor nas prej kontaktiraj kar na teamspeaku, nato pa si vpoklican na t.i. „SBP Drill“ ter po uspešnem testu tudi sprejet med ekipo. Včasih tudi preskočimo drill in novince preizkusimo kar v pravi misiji. Glede na uspešnost nato lahko napreduješ v druge enote. Najbolj uspešni in zagreti nekega dne tudi postanejo vodje oddelkov/vodov. Če imate še kakšno vprašanje glede pridružitve v ekipo [SBP] Slovenian Black Panthers nam lahko zastavite vprašanje tudi na forumu. Določenim posameznikom damo tudi častne nazive, kar pa je odvisno od: aktivne udeležbe, sodelovanja, organiziranje spopadov, pisanja novic in člankov, itd. Nekaj posebnih nagrad se da pridobiti tudi skozi boj oz. posebno prirejena tekmovanja. Vodje oz. opazovalci (observers) morajo v 48urah poslati AAR (after action report) poveljniku SBP preko PM ali e-maila. Poročila standardnih misij pa se pišejo direktno na javni forum pod "Poročila z bojišč". Gre za na kratko opisane dogodke, kaj je bilo dobro izpeljano in kaj ne. Priporočljivo je tudi, da se doda kakšen video ali nekaj screenshotov.

3. Igralca, ki se ne zaradi kakršnegakoli vzroka ne oglasi zelo dolgo, npr. nekaj mesecev, izbrišemo iz baze igralcev in se mu določi status MIA (missing in action, t.j. pogrešan v akciji). Po enem mesecu neaktivnosti sistem avtomatično niža rating igralca v trenutni enoti.

4. Vsak naš član mora biti samoaktiven in skrbi za udeležbo, proti večeru se oglasite v klepetalnici oz. na teamspeaku. Na desni strani imate spisane prisotne v klepetalnici in na teamspeaku - t.j. naš strežnik za glasovno komuniciranje. Občasno (nekajkrat letno) se skliče tudi obvezni sestanek, kjer rešimo probleme in najdemo skupne rešitve. Določene vodilne ekipe pa se tudi dobijo za druga udejstvovanja v živo.

5. Sprejemamo člane s slovenskim državljanstvom, uradna jezika sta slovenščina vendar mora član poznati tudi angleške izraze ter je sposoben komunicirati v angleščini.

6. Naš stil bojevanja je premišljena akcija, tesno sodelovanje (teamwork) in upoštevanje taktik.

7. Preko spletne strani (glej pod Dogodki) boste tedensko vabljeni na online in ostala srečanja, kjer se s svojimi računalniki povežemo na teamspeak. Ob neupoštevanju ukazov nadrejenih (poveljnik ekipe, voda ali oddelka) vas lahko začasno izključimo iz ekipe.

8. Kot član SBP boste imeli posebne ugodnosti, kot so cenejša nabava iger, nagradne igre, posebni dogovori glede akcij z našimi sponzorji, itd.

9. Člani se držimo stran od naslednjih stvari: goljufanje pri igranju, žaljenje drugih članov in zaporedna neubogljivost višje rangiranih članov pri skupinskem igranju. Prepovedano je omenjati besedo klan v navezi z SBP. Smo ekipa oz. enota. Kletvic se ponavadi ne moremo izogniti pri igranju, vendar se jih trudimo omejiti. Če poveljnik zahteva od vas odgovor mu nemudoma odgovorite oz. potrdite („cc,vv,10-4, roger, sprejeto“). Če ga niste razumeli mu odgovorite z „repeat, ponovi“.

10.Člani nimajo pravice objavljati kakršnihkoli prispevkov v imenu ekipe SBP na forumu/strežniku ekipe SBP ali drugih spletnih forumih/strežnikih. Iz prispevka člana SBP mora biti razvidno, da gre za njegov osebni komentar, ki se lahko razlikuje od ekipnega. Prispevke v revijah v imenu ekipe SBP lahko objavljajo le člani HQ voda s poprejšnjim posvetovanjem z ostalimi člani.

Na vrh strani
 

Facebook skupina Vojak.si (SBP Team)


Koledar dogodkov Arhiv preteklih dogodkov Dodaj nov dogodek Moje sporočilo: 

 »Varnostno vprašanje«
 Dopolni ime orožja: ročna ..... ?
(vsebuje 5 črk) 
Tvoj IP: 18.212.222.217

Strežnik: ts.vojak.si: Število trenutno prisotnih

Teamspeak Priključi se na teamspeak