Na tej strani najdete t.i. hitra navodila kako se v igri pridružiti naši ekipi. V primeru da imate kje kakšno težavo se obrnite na naš chat na Discord kanalu (link je vedno spodaj na strani).


1. Nakup igre
Že več kot 7 let igramo najbolj popolno vojaško simulacijo za PCje Arma 3, ki jo najdete na naslovu:

https://store.steampowered.com/app/107410/Arma_3/
Opomba: uradnih dodatkov za igro načeloma ne potrebujete za igranje naših misij razen če to določen event zahteva, vendar je to zelo redko.

2. Namestitev dodatkov (modov)
Na naslovu http://www.vojak.si/rabim/ se logiraš v tvoj Steam račun in klikneš na gumb "Subscribe to all" (naroči se na vse). S tem boste celotek paket dodatkov dali v status snemanja na Steam platformi.

Opomba: teh dodatkov se je nabralo preko 20 GB, zato ne dajajte snemat na dan igranja, vendar vsaj kak dan pred tem (razen če nimate super hitre internet linije).

3. Komunikacija
Poleg optimalno nastavljenega in opremljenega PC-ja potrebujete še slušalke z mikrofonom s katerim boste lahko komunicirali z našo ekipo.
Uporabljamo program / klienta Teamspeak, ki ga najdete na uradni strani brezplačno:
https://teamspeak.com/en/downloads/ (potrebujete le 64-bitnega klient)

Zaženi aplikacijo teamspeak. Enostavno pod ime strežnika vpišeš ts.vojak.si in zanj geslo (dobiš prav tako pri Sahbazzu ali IceBreakr-ju na discordu).

 

4. Preverjanje delovanja
Pred samim dogodkom preverite, če se lahko povežete na naš dedicated igralni strežnik in če vaš mikrofon in zvok delujeta.
Teamspeak preveriš mikrofon tako da klikneš menu Tools (Orodja) > Options (Možnosti) in zavihek na levi "Capture" (Zajem).
Izbereš napravo z mikrofonom (1.) in stestiraš delovanje s klikom na Begin Test (2.). Priporočamo nastavitev tipke levi-CTRL za Push-To-Talk, le tako se ne bo slišalo iz ozadja glasbe, tvja, drugih oseb in ostalih motečih faktorjev iz nekaterih vaših domov.


Naš igralni strežnik najdeš preko Arma 3 Launcher-ja pod filtrom "sbp".
Geslo zanj dobiš pri Sahbazzu ali IceBreakr-ju na Discordu (uradni brezplačni klepetalnik, ki deluje tako v spletnem brskalniku kot aplikaciji na telefonu/PCju - povezava spodaj na strani).

Arma 3 Launcher

Ob kliku na Join naj ti launcher sam nastavi zahtevane dodatke in ne bi smelo biti problema s povezovanjem na naš strežnik.

5. Spremljanje objavljenih dogodkov in prijava na njih
Vse dogodke objavljamo ažurno na:
- naši spletni strani pod Dogodki
- naši FB skupini
- našem Discordu pod #events
V naši FB skupini kjer teče tudi debata o tem (ponavadi objavimo še kratek briefing kaj se bo dogajalo v dani misiji) se prosim tudi prijavite oz. odgovorite na povabilo. Povabilo boste kot član skupine prejeli za vsak oddani dogodek, zato ga ne bi smeli zgrešiti.
Opomba: brez skrbi, eventi so privatne narave in vaša aktivnost ne bo objavljena na vašem facebook profilu pri znancih in kolegih, temveč samo med člani naše privatne skupine
Zaradi lažje organizacije izvedbe operacije se prosim javite tako v primeru če pridete na event ali ne. Tudi če zamudite to prosim napišete pod sam dogodek, igramo pa ponavadi pozno v noč. Začetki so ob 21. uri, ponavadi preko vikenda.