V operaciji Emilioo smo morali kot Risi slovenske vojske preveriti stavbo ob glavni cesti kjer naj bi potoval zavezniški (češki) konvoj s tovornjakoma. Potem pa jih varno pospremiti do rafinerije na severu.

Po začetnem načrtu pod vodstvom McHide-a smo se vsedli v dva MRAPa kot ekipi Alpha in Bravo. Bravo je sledil glavni cesti, da je bil vzhodno od stavbe, ki smo jo morali preveriti zaradi termo signalov, ki smo jih prejeli v štab.  Alpha enota se je medtem približala stavbi z juga, vendar pa je Bravo kmalu prejel strele iz zgornjega nadstropja. Imeli so ranjenega in potrebovali smo vsaj 15min da smo ga oskrbeli. Medtem je Alpha z metalci granat in 7,62x51 naboji prestrelila stavbo. Kot se je izkazalo so bili vsi uporniki dobro zaščiteni v sobah, tako da šrapneli in izstrelki niso prišli do njih.

Alpha je na zadnji strani stavbe opazila parkiran kombi. Norakrava in IceBreakr sta naredila sweep okoli stavbe, vendar nista vstopala pri vratih zadaj. IceBreakr je poročal štabu, da se v kombiju zadaj nahaja večja količina streliva, dve avtomatski puški MX in par zabojev granat. Premaknili smo celotno Alpha enoto na glavna vhodna vrata in vpadli v objekt, Bravo je medtem uspel priti v bližini in z vozila kriti okolico. V pritličju smo ubili 3 upornike, ob prodoru po stopnicah pa je prejel en član strel v glavo (non-fatal wound) in se zgrudil. McHide je ostal pri njem, IceBreakr je sclearal zgornje prostore in eliminiral še 3 upornike. Ranjencu smo nudili prvo pomoč in mu oskrbeli rano ter dali 2 litra krvi, saline itd. Stabilizirali smo ga in nadaljevali z operacijo ter naredili RV s konvojem na križišču. Čehi niso želeli nadaljevati, zato je Alpha naredil patruljo do rafinerije in se nato vrnil k Bravu, kjer smo češka tovornjaka nato uspešno prepeljali do rafinerije, končnega cilja. Misija je tako minila dokaj srečno in hitro.

Po tem smo odigrali misijo Crookz 0.93 v kateri je McHide igral serijskega morilca Patricka, katerega cilj je bilo eliminirati 10 prostituk na otoku Fapovo. Kmalu po začetku smo prejeli obvestilo, da je bilo najdeno prvo truplo v Krugerju, medtem smo vse policiste že razmestili na patruljne točke. Mesto Kruger je kmalu preletel naš policijski helikopter in opazil sumljivo vozilo BMW M3 črne barve, ki se je nato zaletelo v eno izmed dreves in bilo nezmožno nadaljevanja vožnje. Voznik je tudi izstrelil kar nekaj nabojev proti helikopterju in oba na krovu sta izgubila stik z njim. IceBreakr je kmalu prispel do vozila ampak osumljenca ni našel (je bil le 30m stran, ni streljal ampak se potuhnil, kar se je izkazalo za zelo dobro potezo). Kljub cca 10-15 minutnemu iskanju ga nismo uspeli izslediti s helikopterjem, voznik pickupa na oddaljeni lokaciji v gozdu se je izkazal za nedolžnega civilista. 

Morilec je bil nato ranjen v nesreči vozila in je bil premeščen brez vednosti policije v glavno bolnišnico na otoku Zora (drugi dve sta v Biaboju in Botani), kjer je imel v neposredni bližini novo tarčo, ki naj bi bila v prvem nadstropju zdravstvenega doma. ZD sta varovala dva varnostnika (glavni in zadnji vhod), oba oborožena z brzostrelkama, vendar je morilec uspel ubiti enega, prostitutka pa je medtem bežala preko polja na vzhod. McHide jo je vseeno opazil in eliminiral s par streli. Helikopter je medtem že prispel na otok Zora, kjer pa je morilec že v pristanišču zajel enega izmed čolnov ter prepodil civila, da je pobegnil z jetskijem na odprto morje). Naša izvidnika zato nista vedela komu slediti in sta voznika jetskija po pristanku eliminirala, za kar bosta odgovarjala na sodišču. Po letu nazaj na severozahod sta le opazila na obali napihljiv čoln in morilec je z brzostrelko streljal na njiju, poškodoval gorivo in po zasilnem pristanku na robu prepada je bil helikopter izgubljen. Morilec je nato ubil enega izmed njih, za drugega pa sploh ni vedel, da je bil poleg. To predvidevanje ga je stalo življenja, policist ga je ustrelil in onesposobil,  ko se je vračal do čolna.  Prepeljan je bil v zapor in sodnik ga je kmalu zatem obsodil za umor treh prostitutk v mestih Kruger, Sossana in Sharkovo. Kazen: strelski zid. Nalogo so z veseljem opravili policisti, pred tem so se pa še poigrali in mu dali praznega glocka, ki ga je takoj želel uporabiti na enem izmed policistov :) Otok je bil po streljanju tako zopet varen, vendar pa so v spopadu umrlo kar 6 civilistov in 2 policista.

Tretjo misijo smo odigrali Op. Sinister Moth (še četrtič in tokrat zadnjič) v kateri smo v eno uri in 16 minut opravili tri naloge: našli truplo v plitvem grobu s sledovi bojnega strupa, oddali škatlo vzorca v laboratorij, ki ga je malce pred tem zavzela fapovska vojska, ki je želela preprečiti analizo. Nato pa smo še našli sod z bojnim strupom, ki je izviral iz enega izmed treh skladišč v puščavi (random lokacija, tokrat bil na skrajni Z točki).

46 fotke z operacije je na voljo v naši Facebook skupini.

Published 27 March 2020