Operacija se je pričela na otoku južno od mesta Kruger kamor nas je poslal štab z nalogo, da pomagamo šefu tamkajšnje policije. Namreč pojavljati so se začeli umori in sumijo da skupina "Kult 44" izvaja čudne in obenem ilegalne dejavnosti tamkaj, predvsem severno od reke v odročnem goratem predelu.
V bližini mesta nas je čakal kombi, ki je bil parkiral v bližini označenega mesta za padalce. Po dolgem času smo potrenirali skok z letala in pri tem je bilo kar nemalo težav, ki upamo da jih popravimo do naslednjič... usedli smo se v staro letalo An-12 in s precejšnje višine skočili nad mestom. Megla nam je zastirala pogled, zato so se nekateri odločili padalo aktivirati precej visoko. Drugim pa je uspelo pristati celo v puščavo cca 2km vzhodno. Vseeno smo se hitro našli in se s kombijem pripeljali do policijske postaje, kjer so nas čakala vozila in nekaj osnovnega orožja.

Šef policije nas je napotil na bližnje avtomobilsko srečanje kjer se je nahajala tudi detektivka Mina Bojanic, ki je zaradi svoje zasedenosti prepustila nalogo kar nam: dobili so klic obupanega mladega dekleta z vasi Gralin. Njenega dedka ni bilo domov že 48 ur zato smo bili aktivirani, da ga najdemo. Ponavadi se je odpravil v gozdove severno od vasi. Kmalu smo naleteli na staro ruševino in po našem prihodu se je vžgal leseni križ. To nas ni zmotilo in smo napredovali v ruševine, na HuntIR monitorju (granata s kamero in padalom, ki nam kaže video področja z zraka) ni bilo opaziti ljudi. V kletki ruševine pa smo kmalu naleteli na grozovit prizor: deli teles, banja s krvjo in dedek, ki je bil ranjen in zvezan za hrbtom. Tam se je tudi nahajal oborožen stražar in odjeknili so streli pri čemer je bil poškodovan tudi talec. Kmalu zatem so se gradu približali oboroženi zamaskirani možje, ki so nosili nekakšne glave volkov. Kult je namreč častil volkodlake. Več nasprotnikov je bilo ubitih imeli smo tudi nekaj ranjencev. Po 360 pokritju smo dobili od štaba ukaz, da naj bi se severneje nahajalo staro pokopališče, ki je bilo zbirališče okulistov klana "44". 

Vreme se je slabšalo z minute v minuto in kmalu smo pri starem pokopališču in ruševinah stare cerkve našli izkopana trupla. Nekaterih zadev, ki so se dogajale tam, vojaki niso znali pojasniti. Več oboroženih mož z maskami volkov nas je napadlo s SV, lokacija pa ni nudila neke pametne obrambe, zato smo se potegnili med ostanke cerkve. Nekaj sovražnikov je tudi bilo poblaznelih in so udarjali po vojakih s kremplji, eden od vojakov je celo videl, kako je taka oseba skočila preko 50 metrov, pristala na vseh štirih in nadaljevala s tekom. Porabili smo kar nekaj okvirjev in okultisti so padali pod streli. Nekaj izmed njih je preneslo ogromno strelov in smo jih le težko pokončali... po zatišju smo poklicali helikopter, da nas potegne iz sektorja. Ko je pristal na bližnji jasi smo le za silo uspeli evakuirali celotno ekipo, eden izmed nasprotnikov je vrgel tik ob vzletu helikopterja nanj flashbang granato in oslepil pilota in kopilota, zato smo se dvigali nekontrolirano, vseeno je pilotu uspelo kmalu spregledati in nas varno pripeljati v britansko bazo, ki je bila vzpostavljena medtem v starem hangarju v mestu Kruger.

Lokalna vojska nas je obvestila, da naj bi eden od ujetnikov izdal, da so jih okulisti trenirali na bližnjem otočju na skrajnem SZ delu, kar nekaj kilometrov stran od Fapova. Ker je tisto otočje spadalo pod drugo državo so prosili za black ops posredovanje našo enoto. To je naš štab kmalu odobril in do zob oboroženi smo se s helikopterjem Lynx (ris) približali do otoka ter se po vrveh spustili v morje blizu plitvine. Nekateri smo s tistih nekaj metrov kar izskočili. Helikopter je odletel in proti njemu je poletel prvi RPG, tudi mi smo kmalu eliminirali nekaj nasprotnikov, na večji odpor pa smo naleteli pri kočah. Po kakšnih 15-20minutah spopada smo obvladali vse tri manjše otočke in zbrali pridobljeno gradivo. Misija je bila okoli 0:30 po slovenskem času uspešno končana.

Fotke z operacije so na voljo tu v naši FB skupini.

IceBreakr

Published 29 April 2020