Naša ekipa SBP je prav ponosna na vse tiste, ki ste oz. še služite domovini. Zato tudi z veseljem oznanjamo skorajšnji prihod prav posebne knjige "Ris". Knjiga je nastala pod prsti bivšega pripadnika Enote za Specialno Delovanje Luke "Zoki" Zorenča, drugače specialista za medicino. V njej opisuje svoja doživetja v vojski. Njegove začetke v pehoti, potek selekcije, osnovno usposabljanje in specializacija za medika v ZDA in o delu na številnih misijah: Kosovo, Irak, Mali in tudi doma.
Knjiga je napisana tudi v spomin na preminulega policista Igorja Mauserja – Mausa.  Večina zaslužka od prodaje prve naklade bo namenjena financiranju dodatnega usposabljanja pripadnikov slovenske policije in poklicnih gasilcev. Sto policistov in gasilcev bo deležno usposabljanja iz zaustavljanja življenjsko ogrožajočih krvavitev, po koncu usposabljanja pa bodo kot darilo prejeli esmarch preveze. 
Od meseca novembra je možno prednaročilo knjige, s tem pa se začenja tudi MAUS akcija za naše policiste in gasilce. Če želite prednaročiti knjigo "Ris" in jo dobiti še pred božičem, sledite tej povezavi.

Published 16 November 2020