V nedeljo, 2. maja, smo priredili sprejemne izpite za tri kandidate, ki jim je na podlagi preteklih udeležb bilo ponujeno članstvo v naši ekipi. Sprejemni test kandidatov za ekipo SBP je bil sestavljen z dveh misij, ki sta potekali ponoči (pripravil Sahbazz, X/O) in podnevi (IceBreakr, C/O).

 

Misija 1 - noč/jutro [Virolahti, Finska]

Nočni del je zahteval od kandidatov, da na skrajem severovzhodu Finske v regiji Kymenlaakso, ki meji na Rusijo, pripravijo načrt za izvedbo naloge, kar jim je dobro uspelo. Najprej so morali zasesti skladišče orožja (zaboji v manjšem oporišču) ter onesposobiti konvoj (tu jim je pomagal BLUFOR, ki je pogumno dal AI-jem dal vozit vozila). Hitro so se dogovorili za načrt in se vmes tudi prilagodili glede na situacijo. Vmes so se uspešno potuhnili ob konvoju igralcev, ki je od njih peljal le nekaj metrov. Malce jih je presenetil le BLUFOR opazovalec/igralec, ki se je ekipi pretihotapil za hrbet in ranil enega, vendar je njegova vržena granata uspela, kljub kritju za drevesom, s šrapneli zadeti prav njega. Nočna misija se je prevesila v jutro in preostanek časa so igralci gradili outpost za obrambo pred napadom kandidatov, vendar je bilo dodeljenih premalo sredstev, zato je bil zgrajen le en bunker in nekaj barikad. Povrhu se je misija nenadno končala, ker se je opazovalec BLUFORja zadrževal v bazi in komuniciral z OPFORjem :) kandidati med tem niso še pričeli z napadom.

 

Misija 2 - podnevi [Federalna republika Fapovo]

Za drugo misijo smo se preselili na otok Fapovo, v regijo Dolsko. Slovenski vojaki (AI obramba) in kandidati (raid team) so imeli oporišče in njihova naloga je bila prodreti v mestece Plano ter zaradi terorističnih aktivnosti aretirati lokalnega zdravnika. Igral ga je AI in jih pričakoval v zgornjem nadstropju svoje hiše/ambulante. Njihove paciente so igrali statisti (AI) ter nekaj igralcev (v civile oblečeni OPFOR). OPFOR je pričel misijo blizu barikade pri zahodnem prehodu na cesti proti Krugerju. Kajti imeli so informacijo, da naj bi zdravnika aretirali in peljali pripadniki SIAFa ravno tu skozi. Njihova naloga ni bila streljati ali ubiti slovenske vojake, temveč rešiti zdravnika in če bi bila prilika tudi ujeti kakšnega izmed kandidatov. Dva sta ostala na barikadi in izvidovala proti vzhodu, ostali smo pograbili orožja in se z osebnim vozilom jeep wrangler zapeljali do Plana. Izvidnica do SIAF baze je pokazala, da kandidati še niso odšli ven in da verjetno pripravljajo načrt. Če bi pohiteli, bi nas lahko prehiteli in bi imeli manj težav pri aretaciji.

Tako da je eden od OFPORja čakal (neoborožen) ob tovornjaku v vhod v Plano in bi z njim zaprl vhod. Ostali smo šli v hišo zdravnika ter orožja položili kar po tleh npr. med blazine (kar se je izkazalo za kar dobro idejo: kandidati orožja niso niti opazili). Naš izvidnik je opazil, da sta dva HMMWja zapustila bazo in se ustavili kakšnih 200m pred zdravnikovo hišo. Tam so se izkrcali in vpadli do hiše po popolnoma tretji poti (neoznačeni v načrtu štaba), kar se je k sreči izkazalo za dobro idejo - prispeli so do zadnjih vrat hiše, namreč našli so edini odprti prehod (sreča?), vsi ostali so bili zabarikadirani z zaboji.

Ko so odprli vrata je eden OPFORjevcev jim dejal, da je v hiši preveč ljudi (omejitev zaradi covida) in da morajo nositi maske. Kandidati so mirno odreagirali in zgoraj nam ni bilo treba pograbiti pušk, če bi želeli uporabiti silo. Doktor jih je nato le spustil notri in po krajšem pogovoru (in zabavi ob LARPanju OPFORja) so le odpeljali doktorja vklenjenega v lisice po enaki poti kot so prišli. IceBreakr je pograbil AK74 in ustrelil z okna enkrat, vendar so se hitro umaknili okoli vogala in izven vidnega polja), Zethovo puško so zgleda našli(?) in smo morali hitro do našega jeepa in tovornjaka, da smo zasledovali kam gredo. Namreč naloga OPFORja je bilo ugotoviti kam peljejo zdravnika, da bi ga lahko od tam nato rešili. Na naše začudenje so ga peljali nazaj v svojo bazo (kasneje smo ugotovili, da so zašli z začrtane poti), kjer pa je na naši vozili pričeli streljati slovenski AI vojaki, voznika tovornjaka so ranili in izgubili smo cca 5-10min, da smo ga rešili iz prestreljenega vozila. Medtem so kandidati s Sahbazzom (opazovalcem na strani BLUFORja) izkoristili situacijo in se pripeljali do barikade. Do pogovora z našima dvema oboroženima stražarjema jim ni bilo temveč so z hummerji zapustili cesto ter se čez teren podali do varne hiše v katero so morali pripeljati doktorja na zaslišanje. OPFOR ni imel te informacije zato smo jim morali slediti. Prav tako ta lokacija ni bila označena na karti pri kandidatih, zato so jo morali razbrati s fotografije v briefingu z branjem koordinat. Zapustili smo barikado z obema stražarjema vendar sta se podala skoraj do Krugerja na jugu. Medtem sta Zetho in IceBreakr opazila parkiran humvee na nasprotnem hribu, 50m naprej na pobočju pa še hišo na samem. OPFOR je takoj sklical nazaj vse pripadnike za usklajen napad z več strani, vendar je bila razdalja med vojaki prevelika, zato smo pričeli 3je spopad. Kandidati so uspešno uporabili .50cal top na vozilu, zato se nismo uspeli približati, ranili so dva ali celo tri napadalce. OFPOR je preko FM poskušal napasti z druge strani s skale, vendar so ga strelci s hiše ustavili. Prav tako jih ni uspel presenetiti Spidi, ki mu je ponagajala skala ob cesti čisto blizu ekipi SV, ki je aretirala ranjene napadalce. Kandidati so uspešno obranili hišo in ujetnika, sledil je kratek premor. Nato pa so kandidati izvedeli, da jih čaka še zadnji del naloge. Premaknjeni so bili na enega izmed 6 crashsitov helikopterja Blackhawk, niso imeli ne karte in ne radia za klic na pomoč. Njihova naloga je bila, da se prebijejo do enega izmed dveh radarskih postaj od koder bi poklicali na pomoč v štab, da jih pridejo iskat s helikopterjem.

Začeli so v močvirju na SV delu Dolskega in so v bližnji rafineriji našli staro vozilo. Kandidati so imeli k sreči pri sebi HuntIR kamero na padalu, ki so jo uprabili za navigacijo in razgled kam sploh morajo kreniti.

Medtem sta jih Spidi in IceBreakr že z daljnogledom našla iz hriba radarske postaje Encima. Drugi del OPFOR ekipe je pripravil zasedo na cesti in začuda se je ekipa prebila skozi z vratolomno vožnjo, HE granate pa so zadevale vse okoli njih. Kmalu so vseeno morali zapustiti vozilo (razlog?) in z radarske postaje smo jih uspešno zadržali s puškomitraljezom RPK.

Sledilo je napeto bojevanje in kandidatom se je vseeno uspelo nekako prebiti do hriba in priklicati na pomoč, kljub temu da je OPFOR dva ujel. Skipperja je zmanjkalo (vse je enkrat prvič) in nanj nismo uspeli računati, kar so izkoristili kandidati in se prebili do južnega črpališča nafte, kjer jih je čakal helikopter UH60 (z AI posadko). Prvotno je bilo mišljeno, da rescue helikopter upravljata oba inštruktorja, vendar smo izpeljali misijo tako, da sta bila vsak na eni strani.

OPFOR je s štaba v planu vzel landroverje in toyote landcruiser ter poskušal ustaviti vkrcanje v helikopter. Streljali smo se na le kakih 30-50m, AI pilot pa je uspel že vkrcanim kandidatom povzročiti veliko težavo - z repom je zadel v skalnato gmoto in helikopter je strmoglavil. Po kratkem a napetem boju smo vseeno uspeli obvladati kandidate, ki so bili vklenjeni oz. so se bili primorani predati, kajti ni bilo več izhoda.

Ocena kandidatov
Kandidati so se izkazali s sodelovanjem, dobrim načrtovanjem, premiki ter spreminjanjem načrta glede na razvoj dogodkov na bojišču. Držali so se skupaj kot tim in večkrat uspešno prestali težko situacijo. Glede na to, da jim je na koncu zagodel AI pilot, bi pričakovali, da bi izpolnili kar 3/4 nalog s tem da je ena bila pokvarjena in se ni štela. C/O in X/O sta pohvalila miren pristop do civilistov, brez nepotrebne uporabe sile in iznajdljivost v več situacijah. Glede na vse našteto in po pogovoru z ostalimi člani so vsi trije kandidati PESO_, bmxrider in zeemaxx uspešno prestali test in so sprejeti v ekipo Slovenian Black Panthers! IceBreakrju pošljite svoje IDje iz igre (pod profil) da dobite svoje našitke. Nič kurbe, piknik v RL sledi ;) 

 

Published 13 May 2021